Vestigingsplaats: Utrecht

Aantal medewerkers: 7.000+

Branche: Telecom

Dienst van Interconnect: Colocatie

Het verhaal van VodafoneZiggo

VodafoneZiggo heeft zijn SuperSwitch project in het Eindhovense datacenter van Interconnect geïmplementeerd. Dit betekent dat zij van 12 naar 3 datacenters zijn gegaan. Met een netwerkcentrale die als elkaars back-up fungeren, volledig afgestemd op de groeiambities van deze internationale telecomaanbieder.

VodafoneZiggo heeft in Interconnect een partij gevonden die, net als zij, betrouwbaarheid hoog in het vaandel heeft staan. VodafoneZiggo is een paar jaar geleden gestart met de zoektocht naar een datacenter, dat aansluit op hun lange termijnstrategie. De dienstverlening van VodafoneZiggo richt zich op gebruikersgemak en continuïteit van netwerkverbindingen. Dit zijn ook uitgangspunten voor colocatie bij Interconnect.

PROVEN TECHNOLOGY

Technisch directeur Jeroen Stevens van Interconnect is duidelijk: “Gezien de ‘proven technology’ van Interconnect kunnen wij VodafoneZiggo voorzien in de gewenste zekerheid. Wij hebben deze datacenter oplossing al jaren draaien en de kwaliteit hiervan heeft zich veelvuldig bewezen!” De dedicated ruimtes die worden gebouwd voor VodafoneZiggo zijn gekoppeld aan een volledig redundante, gescheiden en uitbreidbare stroomvoorziening. Door een aansluiting op twee aparte feeds, twee transformatoren en twee generatoren per zaal is 2N redundantie een feit.

OP NAAR EEN GROENE TOEKOMST

Binnen dit SuperSwitch project van VodafoneZiggo speelt milieuvriendelijkheid een grote rol. Ook voor Interconnect is milieumanagement van groot belang. Interconnect is betrokken bij projecten van de gemeente ‘s-Hertogenbosch en gemeente Eindhoven om de mogelijkheden te bekijken om de restwarmte van de datacenters te kunnen delen. VodafoneZiggo vindt een groene toekomst van belang: “Het Vodafone netwerk gaat geleidelijk terug van 12 kleinere netwerkcentrales naar slechts drie knooppunten, die als elkaars back-up fungeren. Daarbij passen we de nieuwste en schoonste energietechnieken toe en kunnen we beter inspelen op vraag en aanbod, waarmee we onze energy efficiency vergroten.”

Meer informatie over VodafoneZiggo, bezoek dan de website van Vodafone en/of Ziggo.

Logo VodafoneZiggo