Infrastructure as a Service: een veilige cloud infrastructuur

Cloud_v2_Interconnect

Hoe blijft u als organisatie innovatief, schaalbaar, wendbaar en flexibel? De ontwikkelingen in de IT en de mogelijke oplossingen volgen elkaar in rap tempo op en als organisatie wilt u daar snel op kunnen inspelen zonder belemmeringen te ervaren van een eigen IT infrastructuur. 

Vanuit onze eigen high-end datacenters bieden we daarom verschillende clouddiensten aan en daarbij zorgen we dat deze optimaal aansluiten bij uw visie & strategie. Betrouwbaarheid, beschikbaarheid, schaalbaarheid, snelheid, flexibiliteit en veiligheid spelen een belangrijke rol.

Interconnect Cloud als fundament onder uw IT-organisatie

De investeringen en uitdagingen om een toekomstbestendig IT-fundament neer te zetten en te onderhouden worden steeds groter. Daarnaast leidt dit af van de eigen kerntaken. Steeds meer bedrijven maken daarom gebruik van cloud en/of IaaS diensten omdat het veel voordelen met zich meebrengt. 

Bent u op zoek naar manieren om uw bedrijf te laten groeien en te innoveren? Overweeg dan zeker de stap naar een cloudomgeving. Hieronder reden waarom een cloudomgeving van onschatbare waarde kan zijn:

Flexibiliteit: Met een cloudomgeving kunt u eenvoudig meebewegen met de behoeften van uw bedrijf. Of het nu gaat om het opschalen van resources tijdens drukke periodes of het aanpassen van uw IT-infrastructuur aan veranderende eisen, de cloud biedt de flexibiliteit die uw bedrijf nodig heeft. 

Kostenbesparing: Traditionele IT-infrastructuur vereist aanzienlijke investeringen in hardware, onderhoud en personeel. In een cloudomgeving betaalt u alleen voor wat u gebruikt, waardoor u kosten kunt besparen en uw IT-budget effectiever kunt inzetten voor groei en innovatie. 

Schaalbaarheid: Of u nu een snelgroeiende start-up bent of een gevestigde onderneming met fluctuerende behoeften, de cloud biedt ongeëvenaarde schaalbaarheid. U kunt eenvoudig resources toevoegen of verwijderen op basis van uw behoeften, zonder de beperkingen van fysieke hardware. 

Veiligheid: Beveiliging is een topprioriteit voor elk bedrijf. Cloudproviders zoals Interconnect investeren aanzienlijk in geavanceerde beveiligingsmaatregelen en compliance-certificeringen om ervoor te zorgen dat uw gegevens veilig zijn. 

Toegankelijkheid: Met een cloudomgeving hebben uw medewerkers overal en altijd toegang tot belangrijke bedrijfsapplicaties en gegevens. Of ze nu op kantoor zijn, onderweg of thuis werken, de cloud maakt het mogelijk om efficiënt samen te werken en productief te blijven, ongeacht de locatie. 

Ondersteuning: Als Nederlandse organisatie biedt Interconnect een uniek voordeel als het gaat om ondersteuning van haar klanten. Onze lokale aanwezigheid stelt ons in staat om een nauwe en persoonlijke relatie op te bouwen met onze klanten. We begrijpen de markt, cultuur en specifieke behoeften van Nederlandse bedrijven als geen ander. 

Onze IaaS-oplossingen 

Wat Interconnect echt onderscheidt, is onze focus op het creëren van een (hybride) IT-omgeving waarin elke workload op de meest geschikte cloud draait. We nemen kosten, prestaties en naleving van de wet en regelgeving serieus, waardoor onze klanten een ongeëvenaarde controle en flexibiliteit ervaren in hun IT-infrastructuur. 

Bij Interconnect blijven we onze cloud voortdurend verbeteren en uitbreiden om aan de steeds veranderende behoeften van onze klanten te voldoen. Op dit moment bieden we een uniek scala aan cloudoplossingen, waaronder:

Private Cloud gebaseerd op shared hardware: exclusieve, veilige en geïsoleerde cloudomgeving voor maximale privacy en controle. 

Private Cloud gebaseerd op dedicated hardware: een eigen cloudinfrastructuur voor maximale prestaties en betrouwbaarheid.

Product Paper: Cloud & Security