Uw firewalls altijd up-to-date en dus veilig

Firewall Interconnect

Websites, e-commerceplatforms en webapplicaties zijn vaak het doelwit van hackers. Tet is een uitdaging voor organisaties om cybercriminelen buiten de IT-omgeving te houden. Een firewall helpt de binnengaande en uitgaande communicatie te controleren. Het security-portfolio van Interconnect is ingericht met verschillende opties voor firewalls. Zo voldoen we aan de behoefte van iedere organisatie.

Managed Firewalls

Firewalls zijn er in veel verschillende soorten en maten en vereisen professioneel beheer. Een goede configuratie en regelmatige patches zijn nodig om de nieuwste bedreigingen tegen te houden. Gebeurt dat niet, dan zijn de risico’s groot. Een slecht geconfigureerde of verouderde firewall zet de deur wijd open voor hackers. Heeft uw organisatie behoefte aan een compleet beheerde firewall? Dan biedt de Managed Firewall van Interconnect de oplossing. De firewall kent twee varianten: dedicated firewall en shared firewall. 

 • Dedicated firewall
  Een fysieke firewall, gehost en beheerd in de datacenters van Interconnect. Indien uw organisatie maximale beschikbaarheid van de dienst nodig heeft, is er de optie om single site of multi site redundantie af te nemen. Dit biedt beschikbaarheid indien hardware zou falen of als er gepland onderhoud plaatsvindt. 
   
 • Shared firewall
  De shared variant biedt u een virtuele firewall die wordt gehost op het betrouwbare shared platform in de datacenters van Interconnect. De dienst maakt gebruik van host redundantie en ervaart daardoor geen downtijd bij het uitvallen van hardware.

Selfservice Firewalls 

 • NSX Firewall 
  Bij de Interconnect Cloud ontvangt u standaard de NSX Firewall van VMware. Hiermee wordt elke afzonderlijke virtuele machine (VM) beveiligd met een firewall die centraal wordt beheerd. De beheeromgeving is naadloos geïntegreerd in de Cloud Director portal. 
   
 • Dedicated firewall 
  Wilt u zelf de controle behouden en heeft uw organisatie specifieke voorkeuren voor configuraties en het beheer van de firewall? Denk bijvoorbeeld aan het bijwerken van patches (updates) en het uitvoeren van configuratie wijzigingen. Dan kunt u er voor kiezen om de Dedicated Firewall in eigen beheer af te nemen. U maakt dan gebruik van de fysieke firewall van Interconnect. 
   
 • Bring your own firewall
  De derde oplossing die Interconnect aanbiedt geeft u volledige keuzevrijheid. In tegenstelling tot de NSX firewall en de Dedicated Firewall is het hierbij mogelijk om middels een eigen virtuele of fysieke firewall de beveiliging en ontsluiting van het internet te realiseren.
Download hier de 'Product Paper: Cloud & Security'