Fenêtre enthousiast over Cloud Director-platform

fenetre kantoor

Vestigingsplaats: Den Haag, Zuid-Holland

Branche: online oplossingen, zoals software en websites met echte meerwaarde

Dienst van Interconnect: Cloud

“Digitaal maar toch persoonlijk”

Dat is het motto waaronder IT-dienstverlener Fenêtre sinds 2004 werkt. Toen startten Roger Hendriks en Eric Kruis het bedrijf met als ambitie om klanten te voorzien van kwalitatief hoogstaande onlineoplossingen die echt werken. Anno 2023 bedient het bedrijf een brede klantengroep in diverse sectoren, variërend van onderwijs en overheid tot gezondheidszorg en financiële dienstverlening. Daarbij is samenwerking binnen een hecht partnernetwerk belangrijk voor Fenêtre.

“Zo werken we al meer dan tien jaar nauw samen met Interconnect voor het bieden van een sterk technologieplatform voor onze diensten en oplossingen”, zegt Eric Kruis. “Zo’n lange periode zegt voldoende over onze samenwerking. Dat heeft zeker te maken met het feit dat onze organisaties op elkaar lijken. Wij hebben beide een heel sterke focus op de klant en de klanttevredenheid, waarbij we korte lijnen hanteren en de persoonlijke aanpak bovenaan staat. Voor hosting kun je vandaag de dag bij heel veel partijen terecht. Interconnect biedt echter juist veel extra, waardoor hun dienstverlening eruit springt. Vanuit Fenêtre zijn we zeer content met de heldere en de strakke procedures, wat zich ook uit in diverse certificeringen zoals NEN 7510, ISO en ISAE. Wij zijn beide al ruim 10 jaar sterk complementair.”

Veiligheid en betrouwbaarheid

Toen Fenêtre in 2022 het verzoek kreeg van een grote klant in de financiële dienstverlening voor het doorontwikkelen van een oplossing voor gegevensuitwisseling, zochten ze naar een manier om deze klant een solide basis te bieden. “In de financiële dienstverlening spelen veiligheid en betrouwbaarheid een cruciale rol”, zegt Kruis. “En dat zijn precies de kenmerken van de Interconnect Cloud.”

Virtuele datacenters

Dit platform heeft als basis VMware Cloud Director, dat de ideale technologie biedt voor klanten om virtuele datacenters te creëren, waarmee ze hun individuele klanten optimaal kunnen voorzien van diensten. Dankzij het multi-tenant concept is het mogelijk om elke eindklant een gescheiden, eigen virtueel datacenter aan te bieden op basis van gedeelde infrastructuur in het datacenter van Interconnect. Daarbij zorgt Interconnect voor netwerktoegang en security.

Efficiënt beheer

Een van de grote voordelen van het platform is volgens Eric Kruis de centrale beheerconsole. “Daarmee kun je al je virtuele datacenters via één enkel scherm beheren. Dat is enorm praktisch. Resources zijn zo gemakkelijk te verdelen en het gebruik van al die resources is maximaal inzichtelijk. Hierdoor kun je heel goed verantwoording afleggen aan elke klant met een virtueel datacenter. Daarnaast biedt Interconnect een portal waarin we alle tickets gemakkelijk kunnen volgen. Ook dat zorgt voor meer overzicht en inzicht.”

Maximale flexibiliteit in dienstverlening

Als ander groot voordeel noemt Kruis de beschikbaarheid van aanvullende diensten, zoals anti-DDoS. “Voor sommige van onze klanten is dat een belangrijke dienst. Het platform van Interconnect leent zich met name voor grotere klanten die de downtime tot een absoluut minimum willen beperken, die maximale veiligheid willen en flexibel willen blijven. Interconnect biedt daarnaast als één van de weinigen de mogelijkheid om snel en gemakkelijk over te stappen naar een andere leverancier, mocht een klant dat ooit willen. Dat hoef je bij veel andere partijen niet te proberen. Wij zijn ook positief over het feit dat je bij Interconnect ook gemakkelijk je Windows-licenties kunt upgraden. Ook dat biedt lang niet elke leverancier aan.”

Al met al heeft Fenêtre volgens Kruis in 2022 de juiste keus gemaakt door te kiezen voor de Interconnect Cloud en Cloud Director. “In onze sector gaan de ontwikkelingen snel en moet je continu vernieuwen. Met dit platform bieden we onze klanten een volledig up-to-date oplossing aan die inspeelt op hun eisen.”

Logo Fenetre